Hvilket slags bat skal man vælge?

Der er tre grundlæggende former på Padel bat
 

 

Bullpadel Vertex controll padelrackt
Bullpadel Hack padelracket
Bullpadel padelracket

Round: Et "round" padel bat vil give dig en lav balance og dermed større kontrol, fordi sweetspottet er bredere.Diamant: En "diamant" vil give dig en højere balance mod toppen af battet og vil give dig mere fart, men med mindre kontrol.


Tear Drop: Et "tåre dråbe" bat form er den mest anvendte i nyere tid. En hybrid mellem runde og diamantformede, placerer sin balance i midten og vides at have en god balance mellem styring og effekt.

Uanset om du spiller et højt niveau padel eller er en nybegynder, er det vigtigt, at du vælger det rigtige bat. Der er mange forskellige padel bat i forskellige prisklasser, så det er svært at vide, hvilken der passer til dig. Vi forsøger at sortere nogle grundlæggende begreber til at hjælpe dig med at vælge.

Vælg et bat, som du kan lide og nyd spillet med. Det er vigtigt at prøve bat først. Den allerførste ting at overveje i dit valg af padel bat er hvilket niveau du spiller.

Dit padel bat skal være passende for det niveau du spiller. Padel spillere kan groft opdeles i tre niveauer:

Nybegynder
Let øvet
Avanceret/ professionel

Man kan sige, at niveauerne bestemmes af hastigheden og kraften i de bolde, der spilles. I en kamp på begynderniveau har boldene en lavere hastighed og mindre indsats end der er spillere på højere niveauer. Da vi bliver bedre og flytter til et højere niveau, vil vi slå hurtigere, hårdere bolde og bruge mere avancerede teknikker i spillet.
De tre former, som fabrikanterne bruger, gør det nemmere at vide, hvem der passer til dit niveau.

Ligesom alt andet, vi køber, bør vores padel bat være af god kvalitet og holdbar. Kravet om holdbarhed i kombination med præstationskrav indebærer, at producenterne skal kombinere egenskaber som lysvægt, elasticitet og stabilitet.
Design og valg af materialer er afgørende for at skabe et bæredygtigt padel bat, som samtidig giver fart og kontrol under spil.

De grundlæggende elementer i et padel bat er rammen, overfladen og skaftet. 
Rammen er yderkanten og er det som er med til at give battet styrke og stabilitet
Kernen er indersiden af battet og kan være med til at påvirke slagets kraft i form af hårdhed og tæthed. 
Overfalden er den vigtigste på battet og er der hvor man træffer bolden og det giver en bedre følelse i slagene uafhængigt af design og materiale. 


Håndtaget er normalt pakket med en gummiagtig Wrap, der giver god friktion. Håndtaget har også en rem
som passer rundt om dit håndled som sikkerhed, som gør at du ikke mister padel bat. 

Mange padel bat er i dag lavet af carbon fiber for at give den bedste kombination af stabilitet, holdbarhed og lav vægt. Rammen på padel bat er den del af battet, der udsættes for de fleste tæv, når battet rammer gulvet, væggene eller i et andet rack. For at beskytte rammen yderligere har de mere kostbare Bullpadel-bat en lysmetalramme. Du kan også købe beskytterer separat og lægge på ydersiden af ​​dit bat. 

Generelt er padelbat mere skrøbelige end en tennisketcher. I modsætning til en tennisketcher, der består af en fast ramme og strenge, der let kan udskiftes, består et padel bat af blødere materialer og er vanskeligere at reparerer.

 

Padel overfladen kan være mere eller mindre hård, afhængigt af materialet. For eksempel er en carbonfiberoverflade hårdere og mindre elastiske end glasfiberoverfladen. En blødere, mere elastisk overflade giver mere energi til bolden og bidrager til større styrke i slag.

Hårdheden af kernematerialet påvirker også egenskaberne af bat. Kernen er normalt lavet af EVA (en type gummi) eller skum. EVA er sværere og mindre elastisk og giver mindre hastighed i slag. EVA giver således bedre boldkontrol og længere holdbarhed. De fleste producenter bruger EVA. Der er forskellige varianter af EVA med varierende hårdhed.

Padeludstyr

Rundforbiparken 11a

2850 Nærum

Danmark